Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lupenická 12 léta páně 2015

5. 9. 2015

lupen.jpgZačal jsem malinko stupňovat tempo a po včerejším celkem dosti objemovém tréninku se včera večer koukl do termínovky zda tam nebude v mém blízkém okolí nějaká ta desítečka. Narazil jsem na Lupenickou 12, tak jsem se rozhodl, že to nebude špatný trénink a zúčastním se. Ráno jsem skočil na nákup a v deset hodin sedl na kolo a vyrazil směr Lupenice. Na místo jsem za chvíli přijel malinko propocený, skočil se zaregistrovat, kde se divili, že chci něco běžet, když už jsem zadýchaný a teče ze mně, ale i přesto mi dali startovní číslo a špendlíky. Rychle jsem se převlékl, poklábosil se známými tvářemi a za chvilinku bylo odstartováno. 

Trasa začíná obkroužením hřiště, kde je vyznačen ovál a pokračuje se po hlavní silnici, která se mírně svažuje. Jako první běžel nějaký mladík, jeho tempo jsem opravdu neměl chuť kopírovat. Nenechal jsem se tedy strhnout a pokračoval v klidu se dvěma dalšími běžci. Překlopýtali jsme první stoupáníčko a jak to tak bývá, po stoupání bylo klesání. Bylo to něco kolem druhého kilometru, kdy jsem se dostal na druhé místo a připadal si jako vodič těch dvou za mnou. Po dalších asi třech kilometrech jsme vběhli do města Kostelec nad Orlicí. Lidí moc nebylo, provoz optimální. Pokračovali jsme dále po trati, která byla velice dobře značená. Pořád jsem čekal kdy někdo začne zrychlovat a bude se chtít urvat. Několikrát jsem se hádal sám se sebou, ale vydržel. Situace ovšem nastala kousíček za jedenáctým kilometrem, kdy jeden z těch dvou běžců zrychlil. Nejprve jsem si řekl ať si běží, ať si jde, ale nedalo mi to a vyrazil jsem taky. Nezbývalo než se držet v tempu a nakonec jsem o celých pět vteřin překročil cílovou pásku dříve, tedy celkově druhé místo a v kategorii první. Čas na 12km jsem měl 47:11, což mě celkem potěšilo a překvapilo. Závod je velmi rychlý a hned jak se odstartuje, jste po chvilce v cíli. Krásně jsem si to užil.

V prostoru cíle, kde mají Lupeničtí veškeré zázemí se podával horký čaj a sušenky, nechyběly ani sprchy s teplou vodou, šatny, prostě paráda. Vyhlášení výsledků bylo ihned po doběhu posledního účastníka závodu. Myslím, že hodně dobrá organizace a bezva závod. Všem pořadatelům děkuji a třeba na shledanou u 30. ročníku.

Stránky závodu, kde se snad objeví fotečky:

http://www.sokol-lupenice.cz/?q=sportovni-akce