Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čertovská pětka

29. 11. 2014

dsc_1341.jpgPomalu se blíží řádění čertů, čertíků a čertic a jak jinak si jej pořádně a s předstihem užít než během. Proto jsme se dostavili do Unhoště, kde se pořádal opět další ročník Čertovské pětky. Závod je to krásný a skvěle zorganizovaný, což se dá tušit už z místa kde se koná. My jsme přijeli normálně v civilu, ale čertů a čertic tu všude bylo opravdu mnoho. Netrvalo dlouho a stojíme na startovní čáře, kde nás neznalé seznamují s tratí pobíhá zde opravdu ostrašující čert Sláva a málem nás všechny dostal do pekla.

 

Netrvalo moc dlouho a z ničeho nic byl závod odstartován. Vydáváme se pryč od sokolovny a na první možné dsc_1289.jpgkřižovatce se dáváme za pravou rukou, dále vlevo kolem rybníku a funíme si to takovým řídkým lesíkem, sem tam hop nahoru, pak zase dolů, rovinka. Po jedné zatáčce vidím nějakou paní s pejsky, zřejmě se šli venčit. Ouha, jeden z nich skáče na kluky co běží přede mnou, jistě se mám na co těšit. Přichází konec lesíka a pokračujeme po štěrkové cestě do mírného stoupání, potom přes remízek, kde jsem si všiml upozornění, že zde padají stromy. No, paráda, raději malinko přidávám. Vbíháme na silnici, jejej, tady to znám z maratonu, který jsme zde se Simčou nedávno běželi, to je do cíle už jen kousíček. Moc mi to neběželo, ale trochu jsem přidal. Po celkem dlouhé rovince po asfaltu se přibližuji k cíli, aha, zase ten čert Sláva! A mlátí mě klackem po zádech, ať prý zvedám nohy!!! No, raději jsem je začal zvedat až k hlavě. Koridor v cíli se příjemně zužoval a asi po sto metrech jsem překročil cílovou čáru. Přežil jsem to a mám za sebou i čerty! Teď už jsem čekal jen na tu svou čertici, která se po chvilince přiřítila do cíle jako když přiložíte do kotle u parní lokomotivy. Nefuněla tolik ani z ní nikudy nevycházela pára, aspoň jsem si nevšiml, ale ta rychlost... 

Následovalo vyhlášení vítězů, nejlepších čertů a čertic a všichni jsme se rozjeli do svých domovin. Občerstvení bylo fajné, sprcha teplá, prostředí příjemné. Už teď vymýšlím nějaký ten ohoz na další ročník.

dsc_0186.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=pfGoJM7u9IY

http://www.sokolunhost.estranky.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář